Cura de slabire Dukan

Doctorul Dukan a fost foarte inspirat atunci cand a publicat cartea “Nu stiu sa slabesc”. Putem spune ca aceasta carte a schimbat viata a mii de persoane care aveau mari probleme cu greutatea si s-a bucurat de atentia unui numar mare de oameni (la capitolul vanzari era pe locul 2 in Franta dupa Harry Potter apoi a ajuns una dintre cele mai bine vandute din Anglia).

Cura de slabire a doctorului Dukan, a prins destul de repede pentru ca iti permite sa mananci orice cantitate de alimente doresti, nefiind una dintre acele diete bazate pe infometare. Regimul este structurat in patru etape:

  • Etapa de atac. Dureaza intre 2 si 10 zile (in functie de numarul de kilograme pe care vrei sa le dai jos si de varsta). In aceasta prima faza vei putea consuma alimente bogate in proteine din urmatoarele categorii: carne de vita, organe de origine animala, peste, fructe de mare, carne de pui, oua, lactate degresate.
  • Etapa de croaziera. Acum vei consuma intr-o zi doar proteine (precum in etapa de atac) iar in urmatoarea zi proteine si legume si vei repeta acest proces pana cand etapa se sfarseste (adica pana cand ai ajuns la greutatea dorita). Legumele pe care le puteti consuma (crude sau gatite) sunt urmatoarele: rosii, castraveti, spanac, fasole verde, telina, dovleci, ardei, morcovi.
  • Etapa de consolidare. Dureaza 10 zile pentru fiecare kilogram pe care l-ati pierdut si puteti manca atat proteine cat si legume, in orice cantitate. In plus, acum sunt permise fructele
  • Etapa de stabilizare. Dureaza toata viata si presupune sa mancati intr-o zi numai proteine (Doctorul Dukan sugereaza ca aceasta zi sa fie joi); sa faceti miscare 15 minute pe zi si sa mancati in fiecare zi cate 3 linguri de ovaz

Important!

In primele trei etape ale curei de slabire este necesar sa consumati in fiecare zi cate doi litri de apa si cate doua linguri de tarate de ovaz.